06-13088327
info@sintbodegraven.nl

Goede doel

Een kinderfeest hier, voor een kinderfeest daar

Ieder jaar gaat de opbrengst van de Sinterklaascentrale naar een goed doel.  In 2019 hebben we ons met vol enthousiasme ingezet voor de stichting Make A Wish.


“Als een kind kan geloven dat zijn wens
uitkomt, dan kan hij ook geloven dat hij beter wordt”


Al 30 jaar vervult Make-A-Wish Nederland de liefste wens van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte.

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en vertrouwen geeft, en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken wij met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.

Wij zetten alles op alles om zo veel mogelijk wensen te vervullen. Dat doen wij niet alleen. Dat kunnen wij niet alleen. Ons verhaal is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal van alle verhalen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Van zorgzame vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die samen alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Van maanden van voorbereiden, het verheugen op, zorgeloze momenten met familie en van herinneringen. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke Wish Journey krijgt het kind een positieve boost. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.

www.makeawishnederland.org Goede doelen


de doelen van de afgelopen jaren

2018

Stichting Local Care

Local Care ondersteunt projecten voor kwetsbaren in Oost Europa zoals kinderen, gehandicapten, maar ook ouderen die hulp nodig hebben.

2017

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen op een onvergetelijke verjaardag. Zij geven geen geld, maar een verjaardagsbox vol met versiering, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.

2016

Het Vergeten Kind

Zij geven vergeten kinderen een kindvriendelijke leefomgeving. Een plek om te spelen, bewegen en ontspannen en ze laten ze weer echt kind zijn door het organiseren van vrolijke activiteiten en sprankelende evenementen.

2015

Sportcentrum Brazilië

Het project bestaat uit de bouw van een gebouw van 665 vierkante meter met de mogelijkheid voor naast sport de ontwikkeling van sociale, culturele en educatieve programma’s voor de gemeenschap. En een veilig terrein voor de kinderen

2014

Kindertehuis Oerkraïne

De Stichting Local Care ontvermt zich al jaren over dit kindertehuis.
Dankzij de vele bezoeken hebben wij ruim €3.000 mogen overmaken. Zie het bericht op de site van Local Care: 

Website

2013

Kinderen van Lamin

Met behulp van NL Sponsors is in Lamin Village te Gambia een nursery school voor kinderenvan 4 tot 7 jaar gerenoveerd en ingericht. Uiteindelijk zullen er ruim 900 kinderen dankzij dit project naar school kunnen en een kans maken op een betere toekomst.